Tips om met een haarwerk de zomer te trotseren!

Gepubliceerd op 1 juli 2020 om 21:03
Mi Lotta Mooi Haarwerk Pruik Echt haar

Weetjes

Vaak duiken er ongewenste problemen op bij het dragen van pruiken, zoals last van warmte en het daarbij horende zweten, maar ook irritatie en jeuk kunnen parten spelen. Naargelang de aard van het probleem zijn er toch enkele mogelijkheden/tips om het ongemak te verlichten;

Zo kan je bij ons de verschillende constructies van de pruikenmonturen (tips en advies) bekijken om een betere persoonlijke keuze te kunnen maken. (bv. een pruik met "wefts" is heel luchtdoorlatend,...) 

U kan ook opteren om onder uw pruik een muts van bamboe te dragen, ook deze kan verlichting geven. Bamboe zorgt er namelijk voor dat de temperatuur van uw hoofd beter wordt geregeld. Pluspunt: Doordat er geen direct contact is tussen hoofdhuid en pruik zal er ook minder snel irritatie optreden.

Een (antislip/velours) haarband kan voor een beter draagcomfort zorgen, het houdt uw haarwerk beter op zijn plaats, helpt tegen het zweten (hangt wel van de stof af) en kan zelfs druk verlagend werken wanneer men snel last heeft van spanning en/of (hoofd)pijn.

Kan je zwemmen met een haarwerk?

Natuurlijk kan dit, maar de voorkeur gaat toch uit naar een alternatief zoals een sjaal of een badmuts omdat de chloor in het zwembadwater en het zout in het zeewater, de levensduurte van uw pruik of haarwerk aanzienlijk kan verkorten!

Wil je toch liever een haarwerk om te zwemmen? Neem dan eentje (een ouder en/of goedkoper modelletje) waarmee je enkel gaat zwemmen om je beste pruik te sparen. Zorg dan wel dat je "zwempruik" extra zorg én aandacht krijgt!  TIP: Als je gaat zwemmen met een haarwerk, let er dan op dat deze goed vast zit. Er zijn ook tapes die watervast zijn, deze worden ook gebruikt wanneer men fel transpireert. Met kamklemmen en clips kan ook al is er dan enige voorzichtigheid aangewezen want door de zwaartekracht van het water kan je je eigen haar (waaraan dan deze clips zitten) afbreken!  TIP: Maak een staart of een vlecht indien mogelijk.

Op vakantie met een haarwerk, goed om weten!

Wanneer uw pruik of haarwerk een lange tijd wordt blootgesteld aan de zon is het mogelijk dat het haar kleur gaat verliezen. Extra verzorging én bescherming is dan nodig! Je kan eventueel ook een hoedje dragen om je pruik te sparen én toch van het zonnetje te genieten! 

Ook als je haarwerk wat ouder wordt kan de kleur gaan vervagen/verlichten. Bij echt haar kan dan een speciale kleurverzorging een oplossing zijn.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.