NUTTIGE INFORMATIE
Topper caps:
Als je nieuw bent in de wereld van toppers en haarwerken is de kans groot dat je niet bekend bent met de termen die worden gebruikt om deze functies te beschrijven. We beseffen dat het kan voelen alsof je een nieuwe taal leert en dat het kiezen van een topper een ontmoedigende taak kan zijn!
Toppers of clip-in haarstukken hebben verschillende functies die u keuze en aanpassingsvermogen geven, afhankelijk van uw specifieke behoeften.
Hopelijk krijg je door deze uitleg een overzicht van de functies en helpt het u een idee te krijgen van wat u in een topper zoekt.


Knopen:
Knopen is het proces dat wordt uitgevoerd wanneer ze de haren/haarvezels van een haartopper of pruik aan de basis (cap) willen bevestigen.

Enkele knopen worden bereikt wanneer een haar aan de basis wordt bevestigd door één knoop te binden.
Dubbele knopen worden bereikt door twee of meer haren te gebruiken en deze samen aan de basis te bevestigen.
Drievoudige (verborgen) knopen worden bereikt wanneer het haar met de hand wordt gebonden/geknoopt (handtied) en vervolgens tussen een basislaag en een toplaag wordt ingebracht. De knoop is drie keer vastgebonden, waardoor deze zeer veilig is. Omdat de knoop tussen de twee lagen verborgen is, wordt deze onzichtbaar, waardoor het lijkt alsof het haar uit de hoofdhuid groeit.

Drievoudig (verborgen) handgeknoopt         

normaal (enkelvoudig) handgeknoopt

                                                             
Handgeknoopt:
Bij een handgeknoopte topper zijn de haren/haarvezels met de hand geknoopt in de basis/cap (in plaats van machinaal geknoopt) waardoor het haar gemakkelijk kan worden gestyled en gescheiden.

Monofilament:
De haren/haarvezels worden met de hand individueel vastgeknoopt op een pure stof. Het haar wordt door het materiaal geïnjecteerd waardoor de illusie ontstaat dat het haar eigenlijk uit de hoofdhuid groeit. Het haar kan in elke richting worden gescheiden en geborsteld en kan bewegen zoals natuurlijk haar.
Vanwege het tijdrovende proces bij het maken van monofilament haarstukken en pruiken, worden deze beschouwd als een product van hoge kwaliteit en zijn dan ook duurder dan een standaard haarwerk.

Dubbel monofilament:
Een dubbele monofilament basis/cap heeft een extra laag aan de onderkant die de individuele knopen beschermt. Dit voelt zachter op het hoofd in vergelijking met een gewone/enkel monofilament basis/cap.

Zijde basis/cap:
Nog exclusiever dan de monofilament basis/cap. Een zijde basis/cap is de meest realistisch ogende cap die er is. Het is geconstrueerd met een laag kant en zijde die huidskleurig kan zijn om een ​​hoofdhuidachtig uiterlijk te geven. Wanneer het haar wordt geknoopt, zijn de knopen verborgen onder de bovenste zijde laag. Het haar wordt geïnjecteerd door de zijde basis/cap wat de illusie geeft dat het haar eigenlijk uit de hoofdhuid groeit.

Frans geknoopt:
Frans geknoopte (french drawn knotting) haarwerken lijken erg op zijde haarwerken en hebben een basis met drie lagen.
1. Een zijde onderlaag die glad en comfortabel is tegen de hoofdhuid
2. Een kanten middenlaag waaraan de knopen zijn bevestigd.
3. Een zijde toplaag die de knoop verbergt en een zeer natuurlijk uiterlijk geeft.

Wefted:
Machinale toppers en haarwerken zijn de meest elementaire en betaalbare op de markt en worden vaker gemaakt met synthetische haarvezels. Door gebruik te maken van een naad/elastiek worden de haren aan de basis bij elkaar gehouden op de basis/cap. Ze kunnen een functie hebben die Permatease wordt genoemd, die zich meestal aan de kruin bevindt en permanente lift en volume creëert.
Sommige toppers/haarwerken zijn deels monofilament, deels wefted. De monofilament basis wordt dan in het midden geplaatst waar het haar kan worden gescheiden en het wefted/machinale gedeelte wordt rond de rand van de monofilament basis geplaatst.

Permatease:
Hierbij worden de synthetische vezels permanent gedwongen hun stijl te behouden al vanaf de wortels, dit is ontworpen om de vezels extra volume te geven. Die haarvezels kunnen kort en draadachtig van uiterlijk zijn.Dit is een populaire optie voor diegenen die extra hoogte willen bereiken met een topper/haarstuk.
 
Lace front:
Deze functie is ideaal voor mensen die aan de voorkant van het hoofd haarverlies hebben (bv.frontale fibroserende alopecia) en graag een zo natuurlijk mogelijk ogende haarlijn hebben. Een klein paneel van doorzichtig kant wordt in het voorste deel van de topper genaaid en zit waar de voorste haarlijn moet zijn wanneer de topper wordt aangebracht. Wanneer het op de juiste manier wordt gedragen, is het eindresultaat een niet-detecteerbare haarlijn die de illusie geeft dat het haar eigenlijk uit uw eigen hoofd groeit.

Polyurethaan/PU:
De omtrek van sommige toppers/haarstukken zijn gemaakt van polyurethaan/PU waarmee de topper kan worden bevestigd met een speciale tape of lijm. Deze methode wordt vaak geprefereerd door dragers die niet het gevoel hebben dat clips comfortabel zijn of wanneer hun haar te dun of te fragiel is voor clips. Sommige dragers verwijderen liever de voorste clip van een topper en gebruiken een kleefstof alleen op het voorste deel van de polyurethaanstrip om de topper aan de voorste haarlijn te bevestigen.

Drukclips / drukgevoelige clips:
Deze clips hebben een rubberen of siliconen strip op het gedeelte waar het haar wordt vastgezet. Dit zorgt voor extra grip en een dempend effect dat trekken of schade aan het haar minimaliseert. Ze zijn comfortabeler dan gewone clips. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Heb je nog vragen?
Wij staan steeds klaar om al uw vragen te beantwoorden.
Neem dan snel contact met ons op en we helpen je graag verder!

Hoe bepaal je de maat van een pruik;

Stap 1: Met een lintmeter meet u van op het midden van uw voorhoofd , achter de oren door volledig rond het hoofd, de omtrek.

Stap 2: De afstand vanaf de haarlijn (voorhoofd) tot aan de neklijn.

Stap 3: De afstand van de bovenkant van het linkeroor tot de bovenkant van het rechteroor langs de haarlijn gemeten.

Stap 4: De afstand van de bovenkant van het linkeroor tot de bovenkant van het rechteroor over de kruin gemeten.

Stap 5: De afstand van "slaap tot slaap" langs het achterhoofd gemeten.

Stap 6: De breedte van de neklijn.

Meest voorkomend is echter de standaard maat , die bij meer dan 90% van mensen past. Deze is tussen de 54 cm en 57 cm hoofdomtrek. Minder dan 54 cm is een kleine pruik(small), groter dan 57 cm is een grote pruik(large). De omtrek is voor confectiehaarwerken/pruiken de meest belangrijkste maat om te meten aangezien de leveranciers meestal enkel deze afmeting hanteren, omdat alle haarwerken/pruiken persoonlijk kunnen aangepast worden dmv lipjes of andere systemen.

Alle aangeboden pruiken hebben dus een marge op de afmeting en daardoor kan er met de lipjes aan de binnenzijde van de pruik een aanpassing gedaan worden door uzelf. We beschikken eveneens over een heel gamma haarwerken in de maten "klein" en "groot". Indien u hier meer informatie over wenst, neem gerust contact met ons op.