Een greep uit de verschillende afwerkingen en mogelijkheden in pruiken/haarwerken staan hieronder beschreven, maar voor al de gebruikelijke omschrijvingen en hun bijbehorende specificaties verwijs ik je graag door naar onze nuttige informatiepagina.

 

Monofilament:

De haren/haarvezels worden met de hand individueel vastgeknoopt op een pure stof. Het haar wordt door het materiaal geïnjecteerd waardoor de illusie ontstaat dat het haar eigenlijk uit de hoofdhuid groeit. Het haar kan in elke richting worden gescheiden en geborsteld en kan bewegen zoals natuurlijk haar.
Vanwege het tijdrovende proces bij het maken van monofilament haarstukken en pruiken, worden deze beschouwd als een product van hoge kwaliteit en zijn dan ook duurder dan een standaard haarwerk.

 

Lace front:

Deze functie is ideaal voor mensen die aan de voorkant van het hoofd haarverlies hebben (bv.frontale fibroserende alopecia) en graag een zo natuurlijk mogelijk ogende haarlijn hebben. Een klein paneel van doorzichtig kant wordt in het voorste deel van de topper/pruik genaaid en zit waar de voorste haarlijn moet zijn wanneer de topper/pruik wordt aangebracht. Wanneer het op de juiste manier wordt gedragen, is het eindresultaat een niet-detecteerbare haarlijn die de illusie geeft dat het haar eigenlijk uit uw eigen hoofd groeit.