Hoi,

Ik ben Lieselotte, 37 jaar en mama van 2 kids. Toen ik de diagnose Alopecia Areata kreeg, stond mijn wereld stil...Van de ene dag op de andere was ik onzeker, bang en teleurgesteld… Ik leefde plots in een andere wereld of zo voelde ik me toch… Na allerlei behandelingen werd me al snel duidelijk dat er weinig aan te doen was en werd ik gedwongen om hiermee te “leren” leven. Het leven gaat immers gewoon verder en er wordt verwacht dat jij dit ook doet, niemand ziet direct iets en je bent gelukkig niet ziek. Maar een manier vinden om hiermee om te gaan was gemakkelijker gezegd dan gedaan… Mijn haar was zo dun geworden, ik kon het niet meer “verstoppen”. Ik was in die periode steeds onzeker, het ging constant door mijn hoofd, bang dat iemand het zag waardoor ik nog ongelukkiger werd.

Een mooi haarwerk was op dat moment een must! In mijn zoektocht naar het geschikte haarwerk bleek al snel dat dit zeer duur was en je plots enkel gespecialiseerde haarinstituten en kappers nodig had…Het voelde zo oneerlijk… Hoe graag ik ook geholpen wilde worden, ik wou onze spaarcenten zo plots niet helemaal kwijt… uiteindelijk kwam ik bij confectiehaarwerken uit. Ik ben echt tevreden dat ik zo een exclusief stuk bezit want niemand ziet of merkt iets, ik krijg complimentjes en zelfs opmerkingen dat mijn haar toch zo goed herstelt en dat spreekt uiteraard voor zich! Vanaf die moment kreeg ik een boost om alles een plaats te geven en om verder te gaan.

Ik hoor vaak van andere “lotgenoten” dat ze twijfelen wel of niet voor een haarwerk te kiezen en waar ze dan terecht kunnen?

Dit hangt natuurlijk helemaal van je eigen gevoel af, én de ernst van de haaruitval natuurlijk, toch wil ik uit eigen ervaring ten zeerste aanraden hier niet te lang met te wachten! Bij haarverlies krijgt je zelfvertrouwen een enorme deuk en wordt je er alleen maar onzeker door. Wachten tot iedereen merkt dat er iets aan de hand is en hier dan ook vragen over beginnen te stellen wil je waarschijnlijk liever vermijden. Ik heb een haarwerk aangeschaft van de moment ik mezelf constant afvroeg of mijn kale plekken zichtbaar waren. Die onzekerheid zorgde er namelijk voor dat ik er een hele dag aan liep te denken en er veel stress van kreeg, wat ook niet gezond was. Vanaf het moment dat ik gewend was aan mijn haarwerk, dacht ik er veel minder tot zelfs niet meer aan. Het voelde eigenlijk als een opluchting! 

Mi Lotta ben ik speciaal begonnen door mijn interesse in het kappersvak en mijn eigen ervaring met AA, om zo andere mensen te steunen en te helpen om mee naar  de beste oplossing te zoeken binnen ieders budget. Zodat ze terug met een zelfzeker en goed gevoel de deur durven uit gaan zoals ik nu…

Ik weet hoe onzeker je kan worden door Alopecia/ haarverlies, het is een rouwproces waar je toch door moet, of je nu wil of niet…mijn haarstuk heeft mij in ieder geval enorm geholpen om terug rustiger én gelukkiger in het leven te staan, want we weten allemaal dat we stress moeten vermijden…

Voor gratis advies en een leuke babbel, hoor ik het graag!

Groetjes, Lieselotte.